images/categories/Zeezenders.png

Nieuwe foto's RNI en Radio Atlantis

op .

ajbeirensmeboA.J. Beirens had een indrukwekkende media carrière. Hij was journalist en radiomaker en werkte voor diverse omroepen en radiostations. Hij werkte in de jaren 70 o.a. voor de zeezenders Radio Northsea International en Radio Atlantis. Daar maakte hij regelmatig foto’s van de zendschepen, studio’s en medewerkers. Uit de nalatenschap van A.J. Beirens publiceerde het Offshore Radio Archive deze week zijn foto’s van Radio Northsea en Atlantis. Offshore Radio Archive is het online zeezender foto platform van Hans Knot en Martin van der Ven.

Video's o.a. Radio 10 Gold 1999

op .

10jostom1999Alex van den Hoek heeft wederom 4 korte historische video’s opgepoetst en online gezet. Met diverse nieuwsberichten met reacties op het overlijden van Alfred Lagarde (‘de stem van Veronica’) op 1 januari 1998. De start op 15 januari 1998 van Arrow Classic Rock in de ether op 828 AM. De start op 8 februari 1998 van Radio Hollands Glorie, het latere Radio Nationaal. En tenslotte hele mooie beelden van Tom Mulder en Jos van Heerden op 16 oktober 1999 met de Duyvis Superfuif op Radio 10 Gold via AM 675.

Video Radio Waddenzee 2005

op .

videowaddenzeealexIn 2005 begonnen Radio Waddenzee en Radio Seagull met hun uitzendingen. Daarvoor werd o.a. het voormalige lichtschip LV8 (Jenni Baynton) aangekocht. Op 8 oktober van dat jaar brachten Hans Knot, Rob Olthof en Martin van der Ven een bezoek aan het schip in Harlingen. Ze spraken daar uitgebreid met initiatiefnemer Sietse Brouwer. Sietse vertelt o.a. over de overtocht van de LV18 naar Harlingen en de plannen met het schip en beide radiostations. Martin van der Ven maakte destijds video-opnames van het bezoek. Alex van den Hoek maakte een edit die nu online staat.

Video Radio Mi Amigo vanaf zee

op .

robad2006Op 2 juni 2006 werd door het internetradiostation Radio Mi Amigo 192 een dag lang live uitgezonden vanaf de MS Fortuna op zee, met o.a. een bezoek aan het REM eiland. Rob Olfhof was aan boord en maakte video-opnames die nu door Alex van den Hoek online zijn gezet. Met o.a. Ad Roberts, Ferry Eden, Wim Robijn, Peter de Vries, Herbert Visser, Kees Borrel, Frans van der Meer, Rene Verstraten, Bert van der Laan en Jaap Jansen. Ook Jan Hariot was destijds aan boord, zijn video staat al langer online. En MediaPages maakte de foto’s.

Video Zeezenders in de jaren 80

op .

videosergezeezendersSerge van Gisteren maakte in de jaren 80 een documentaire van ruim een uur van de zeezenders die toen actief waren. Met prachtige beelden van de Ross Revenge en de Communicator. En natuurlijk de studio’s aan boord van deze zendschepen. En interviews met onder andere Jay Jackson, Tom Anderson, David Lee Stone, Jessie Brandon, Jan Molenaar, Erin Kelly, Tommy Rivers, Wim van Egmond, Walter Simons, Ad Roberts en Frank Petersen. De documentaire stond op een VHS tape die nu door Alex van den Hoek is gedigitaliseerd en online is gezet.

Nieuwe foto's Mi Amigo & Paradijs

op .

magdalena2Theo Dencker maakte in de jaren 70 en 80 honderden mooie en zeer professionele foto’s van de zeezenders. Veel van Theo’s foto’s staan inmiddels op het Offshore Radio Archive. Dat is het online foto platform van Hans Knot en Martin van der Ven. Daar staan o.a. foto’s van Radio Veronica, Noordzee, Mi Amigo, Caroline en Laser. Maar ook foto’s van Zeezenders 20, de Mebo II in Slikkerveer en Sealand. Afgelopen week zijn daar weer bijzonder mooie nieuwe foto’s van Theo Dencker bijgekomen van Radio Mi Amigo 272 en van Radio Paradijs.

CD History of Offshore Jingles

op .

cdh1Het Genootschap voor Radiojingles en –Tunes beheert al tientallen jaren een omvangrijk archief jingles en tunes. Het archief is inmiddels ruim 5000 uur groot. Om deze verzameling te delen geeft het Genootschap regelmatig boeken en CD’s uit, werkt het regelmatig mee aan radio- en TV programma’s en is online actief via Jingleweb. De eerste CD van het Genootschap verscheen in 1994: ‘The History of Offshore Jingles’. Een prachtige CD met teksten van Keith Skues. Als Pinkster cadeau heeft het Genootschap deze CD nu online gezet.

Cable One video 1989

op .

tommuldercableoneHet radiostation Cable One zond uit via de kabel van 8 februari 1988 t/m 30 september 1989, via een zogenaamde ‘U-bocht constructie’. Cable One werd in korte tijd populair met als DJ’s o.a. Tom Mulder en Joost den Draaijer. De NOS won echter een rechtszaak tegen de kabelexploitant van Gouda. Daardoor moesten alle kabelnetten de doorgifte van Cable One staken. Voormalig Cable One medewerker Paul Lek heeft een video over het station online gezet. Met o.a. beelden van de studio’s, het NOS Journaal over het einde van Cable One en een afscheidsfeest.

Zeezenders op radio afstemschaal

op .

martinradiozeezenderVoor veel fans van de voormalige zeezenders is een radio met de naam van één van de zeezenders op de afstemschaal een pronkstuk in hun verzameling. Zo ook voor Martin van der Ven. Martin is zeezenderfan, eigenaar van de website Offshore Radio Guide en vele jaren (mede) organisator van de beroemde RadioDagen. Martin is lang op zoek geweest naar zo’n radio met een zeezender op de afstemschaal. In het begin zonder veel succes. Martin heeft deze week een mooi overzicht van deze speciale radio’s, met veel foto’s, online gezet.

Video Radio 192 vanaf zee in 2002

op .

videojanalex192Op zaterdag 31 augustus 2002 was Radio 192 live te horen vanaf de Noordzee. Van 's morgens vroeg tot in de middag zond men uit vanaf het schip de Minerva voor de kust van Scheveningen. Jan Hariot was aan boord en maakte een video reportage voor de Offshore Radio Files. Met beelden van de studio aan boord van de Minerva met onder andere Peter van Dam, Michael Bakker, Ad Bouman, Bart van Leeuwen, Ron Bischop, Eddy Becker, Bruno de Vos, Rob van Wezel, Will Luikinga, Marc Jocobs, Chiel Montagne en Peter Teekamp.