images/categories/Nieuws.png

Zendschepen Museum weer open

op .

uilenspiegelHet gecombineerde ‘Beatles, Elvis en Zendschepen Museum’ in Alkmaar gaat na een verbouwing van een paar weken zaterdag 25 maart om 11:00 uur weer open. Het museum is dan 2 keer zo groot geworden. Ook het Zendschepen Museum is aangepast. Hans Hettelder heeft in het Zendschepen Museum het aantal zeezender foto’s en merchandise uitgebreid. Maar Hans heeft ook deze week de laatste hand gelegd aan een nieuw model zendschip: De Uilenspiegel van Radio Antwerpen. Dat nieuwe zendschip is zaterdag ook voor het eerst te zien.

Radio Monique Top 50 maart 1986

op .

ferryrossmaart2023Het is bijzonder dat het zeezendertijdperk, dat al zo lang achter ons ligt, nog zoveel belangstellenden telt. Reden voor Ferry Eden om over niet al te lange tijd aan een vervolgboek op zijn Mi Amigo-uitgave te beginnen. Plan is dat het verderop in 2024 verschijnt en gaat over vrije radio in de jaren tachtig met een hoofdrol voor Radio Monique. Dat op zich is dan ook weer aanleiding om met regelmaat een retro Monique Top 50 ten gehore te brengen. Dat gaat niet maar zo en vraagt een enorme voorbereiding.

Ferry Maat op Radio Noordzee

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1971. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 25 maart 1974 met Ferry Maat en “Herrie met Ferry” op Radio Noordzee Internationaal. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).

Zeezender Tijd: laatste dag Caroline

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 20 maart.

RadioDay 2023

op .

radioday2023bZaterdag 13 mei is het zover. Na zes jaar openen de deuren van de internationale RadioDay weer in Harlingen. Het internationale radio-evenement is dit jaar georganiseerd in de Harlinger brouwerij “Brouwdok” aan de Nieuwe Willemskade en aan boord van het radiozendschip Jenni Baynton. In de brouwerij kun je lekker grasduinen in de marktkramen van de Radiomarkt met nostalgische T-shirts en stickers van oude radiostationsof luisteren naar oude video-, en audio opnamen.

Behind the scenes at Radio Caroline

op .

boekbehindthescensHet eerste echte boek over de geschiedenis van het legendarische Radio Caroline verscheen in 1967 onder het motto: ‘It’s all in themagicbook’. De uit Australië afkomstige Lyn Gilbert schreef in de inleiding van haar boek dat er sindsdien ontelbare boeken zijn geschreven over dit onderwerp waarbij ze constateerde dat het totale verhaal er nooit zal worden geschreven. Desondanks heeft ze besloten haar eigen steentje bij te dragen door de lezer haar ervaringen met Ronan O’Rahilly en Radio Caroline te delen.

Mi Amigo Radio, De Echte, is terug!

op .

miamigomarcTerug met het geluid uit de jaren 70, zoals die toen klonk bij de populaire zeezender Mi Amigo. Met Mi Amigo Radio, de Echte, kan iedere luisteraar op leeftijd zich weer even jong voelen. Dus daar luisteren naar veel muziek uit onze jeugd. Met commercials, zoals die destijds klonken, die mede sfeerbepalend waren en nu opnieuw worden weergegeven. Denk daarbij eens aan ‘Suzy Wafels’, ‘Joepie, het grootste tienerblad’ of ‘Goudhaantje’. Wie kent ze niet. Doordeweeks non-stop muziek, die wij allen graag horen.

Klaus Quirini overleden

op .

klausKlaus Quirini, die werd geboren op 19 april 1941, is op 81-jarige leeftijd op 17 maart 2023 in Aken, Duitsland overleden. In 1959 was Quirini onder de artiestennaam DJ Heinrich een van de eerste modererende discjockeys bij de Aken Scotch Club, waarschijnlijk de eerste disco in Duitsland. Als herinnering neem ik je graag mee naar Klaus Quirini, wiens naam zeker kan worden geassocieerd met de tune van RNI, ‘Man Of Action’ van Les Reed and his Orchestra. Het was Ad Roland, die in 1969 betrokken was bij de voorbereidingen van RNI...

Leo's Veronica boek nog steeds populair

op .

leowimmuseummaart2023Het boek ‘Zo te sterven op het water’ van Leo Weijers is bijna een jaar na de verschijning nog steeds zeer populair. Leo kwam 15 maart, samen met Inge, langs in het Museum van de 20e Eeuw. Vanaf het allereerste moment verkoopt de museumwinkel – met succes – het boek van Leo, dat gaat over de laatste jaren van de zeezender Veronica en de muziek uit die tijd. Leo’s boek werd op 18 juni 2022 onder grote belangstelling gelanceerd in Restaurant De Heerekamer in Lisse. Het Museum van de 20e Eeuw en MediaPages waren daarbij aanwezig.

Radio Noordzee in 1972

op .

ferryfeb2023In februari 1972 was duidelijk dat Joost den Draaijer, de alter ego van muziekbaas Willem van Kooten, Radio Noordzee zou gaan verlaten. Net als jaren terug bij Veronica, toen het bezit van aandelen in dát zeezenderproject hem niet gegund werden, kreeg Joost ook bij Noordzee niet waarop hij gehoopt had. Joost was voor zijn Noordzee-programma’s nooit betaald en bij de start was met Guus Jansen van het Noordzee-moederbedrijf Strengholt een aandeel in de winst van dat project overeengekomen. UPDATE: 6-3: DOWNLOAD