images/categories/Nieuws.png

Radio Paradijs: 40 jaar geleden

op .

paradijstheodenckerHet zendschip Magda Maria werd op 1 augustus 1981, 40 jaar geleden, in internationale wateren geënterd door de Rijkspolitie en de marine. De opvarenden werden gearresteerd en het zendschip werd naar IJmuiden gesleept. Er waren slechts enkele dagen van testuitzendingen aan vooraf gegaan. Initiatiefnemer was Ben Bode. Vanaf het zendschip hadden de uitzendingen van Radio Paradijs en Radio Monique moeten starten. Acht jaar later werd bekend dat de inbeslagname onrechtmatig was. RadioVisies Filip van Molle zet de gebeurtenissen op een rij.

Radio Mi Amigo Top 50 31 juli 1976

op .

ferryedenjuli2021Zomer 1976 had de zeezender Radio Mi Amigo talloze luisteraars in België en Nederland. Het station had dan ook een groot aantal adverteerders, soms wel vijftien in een uur. In Spanje maakten Joop Verhoof, Stan Haag, Michelle en Peter van Dam als ‘ballingen’ hun dagelijkse programma’s. Aan boord verzorgden Bart van Leeuwen en Marc Jacobs de live programma’s en nieuwsuitzendingen. Bart van Leeuwen presenteerde bij Mi Amigo vanaf zondag 9 juli 1976 de complete Nederlandse Top 40 van Veronica. (Update 1-8: downloadlink)

Offshore Days 2021 live uit Zeebrugge

op .

offshoredays2021Offshore Days, het zeezender event dat aan zijn 3e editie toe is, strijkt deze zomer neer in Zeebrugge. Van 8 tot 15 augustus zorgt een ijzersterk Radio Mi Amigo DJ team voor een onvergetelijke week ‘zoutwater radio’. Met o.a. Marc Jacobs, Bart van Leeuwen, Bert Bennett, Ton Schipper, Johan Vermeer, Ferry Eden, Johan Visser en Lion Keezer. Live vanaf de Zeedijk in Zeebrugge, vanuit de speciale mobiele studio van Radio Mi Amigo International, zullen de programma's rechtstreeks worden uitgezonden via 6085 kHz en online. (Update programmering 27-7)

Drama voor Shortwave Service

op .

christianmillingzenderHet bedrijf Shortwave Service van Christian Milling is zwaar getroffen door de recente overstromingen. Shortwave Service verzorgt o.a. de uitzendingen van Radio Mi Amigo International via 6085 kHz vanuit een ondergrondse zenderbunker in Kall-Krekel in de Eifel. Christian Milling van Shortwave Service meldt ons: “Er stroomde 15000 liter water naar binnen waardoor onze zenders, computer systemen en elektriciteit zijn uitgevallen. Het gevaar van een damscheur in de nabij gelegen Steinbachtalsperre is helaas nog steeds niet geweken”.

Chiel Montagne op NPO Radio 1

op .

chiel2002Zondag 18 juli is Chiel Montagne tussen 12 en 13 uur te gast in het programma De Perstribune van Omroep MAX op NPO Radio 1. Chiel Montagne viert dit jaar een jubileum. Exact vijftig jaar geleden, in 1971, was de eerste uitzending te zien van zijn muziekprogramma Op losse groeven. Het programma veranderde in 1978 van titel en ging verder onder de naam Op volle toeren. Chiel Montagne begon zijn carrière in 1963 bij de zeezender Radio Veronica. Daarna werkte hij o.a. voor Holland FM, Radio 10 en Radio 192.

KL 85 Zeezender Tijd 31

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week van 2 augustus.

Johan Visser in 1978 op Mi Amigo

op .

johanvissserkeesborrelrobhudsonDit weekend brengt Radio Extra Gold weer veel zeezender geluiden. Met op zaterdag de 'Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis', met iedere week een Radio Veronica Top 40 en Tipparade uit het verleden. Met deze week een Top 40 en Tipparade uit juli 1982. Nog meer zeezender geluiden op zaterdag en zondag in het 'Zeezender Uur' met historische radio programma's van de voormalige zeezenders. Met dit keer Joost den Draaijer met Joost mag het weten in 1964 op Radio Veronica en Johan Visser in 1978 met Tussen baken en schipper op Radio Mi Amigo.

Radio Mi Amigo terug in de lucht

op .

christianmillingmaonairRadio Mi Amigo International is sinds zaterdagmiddag 24 juli weer te beluisteren via haar zender op 6085 kHz. Tien dagen geleden moesten alle zenders van Shortwave Service in de ondergrondse uitzendbunker van het Sende Zentrum in Kall-Krekel uit de lucht. Daar staat ook de zender van Radio Mi Amigo. Door de zware regenval was er 15.000 liter water de bunker ingestroomd. Daardoor waren de zenders en alle elektriciteit uitgevallen. Het Shortwave Service team heeft 10 dagen keihard gewerkt, waardoor Radio Mi Amigo nu weer in de lucht is.

Radio Mi Amigo uit de lucht

op .

miamigointernationaalzenderDe korte golf zender van Radio Mi Amigo International op 6085 kHz is op dit moment uit de lucht. De ondergrondse uitzendbunker van het Sende Zentrum in Kall-Krekel is door de zware regenval van de afgelopen dagen deels ondergelopen. Alle zenders in de zender ruimtes zijn uitgeschakeld omdat het water vitale elektrische stroomcircuits aantast. Een potentiële ramp voor dit unieke uitzendcentrum van waaruit ononderbroken sinds 2016 dagelijks het kortegolf 6085 kHz signaal van Radio Mi Amigo International wordt uitgezonden.

Ferry Maat op NH Gooi Radio

op .

ferrymaatsoulshowVanaf nu is iedere vrijdagavond tussen zes en acht uur de Soulshow van Ferry Maat te beluisteren op NH Gooi radio. Ferry Maat’s Soulshow is al bijna 50 jaar een begrip bij iedere liefhebber van soul-, funk- en discomuziek. De Soulshow begon in 1973 bij Radio Noordzee Internationaal. Daarna was het programma onder meer te horen op Radio 3 (TROS), Radio 10, Radio 538, Radio Veronica en als laatste op Sublime FM in 2013. In 2015 richtte Ferry zijn eigen internet radio station Soulshow Radio op. Ferry woont inmiddels op Bonaire.