images/categories/Nieuws.png

Een kaartje voor Hans van Velzen

op .

hansvanvelzenIedere fan van Radio Veronica kent deze foto. Technicus Hans van Velzen in de studio aan boord van het Veronica schip. Op 31 augustus 1974, 18 uur, na het laatste uur met Rob Out en het uitschakelen van de zender. Hans van Velzen is vrijwel altijd aanwezig bij de speciale dagen ter herinnering aan de zeezender Veronica. De laatste jaren veelal vergezeld door zijn zoon. Helaas is Hans van Velzen recent opgenomen in een verpleeghuis. MediaPages roept alle voormalige Radio Veronica luisteraars op om Hans een sterkte kaartje te sturen!

Radio Veronica op 17 en 18 april 1973

op .

tcollinsDit weekend brengt Radio Extra Gold weer veel zeezender geluiden. Met op zaterdag de 'Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis', met iedere week een Radio Veronica Top 40 en Tipparade uit het verleden. Met deze week de Top 40 en Tipparade van week 15 in  1969. Nog meer zeezender geluiden op zaterdag en zondag in het 'Zeezender Uur' met historische radio programma's van de voormalige zeezenders. Met dit keer Radio Veronica op 17 april 1973 met Chiel Montagne en Will Luikinga en op 18 april 1973 met Tom Collins.

Zeezender Tijd op KL85

op .

kl85zeezendertijdDe historische zeezender programma’s van het online radiostation KL85 worden vanaf maandag 5 april uitgezonden onder de titel ‘Zeezender Tijd’. Sinds de start van KL85, deze week 1 jaar geleden, wordt er 17 uur per week teruggeblikt op programma’s die ooit door een zeezender zijn uitgezonden. Een deel van die programma’s worden herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree, in het verleden de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Update 18-4

Radio Noordzee in april 1971

op .

ferryrni6Met de terugkeer van het commercieel tot dan toe weinig succesvolle Radio Northsea International was er vanaf maart 1971 voor de Scheveningse kust een broeierige sfeer ontstaan. Met het aangaan van een derde lening bij Veronica, eind september 1970, hadden de Northsea-eigenaren zelf de stekker uit hun radiostation getrokken. Het schip en de scheepspapieren dienden als onderpand zolang de lening niet was terugbetaald. Maar de aap kwam uit de mouw toen Veronica-eigenaren weigerden de terugbetaling te aanvaarden. Update 28-3: downloadlink

Boordtapes Veronica naar Jingleweb

op .

janvandalenRadiofan Jan van Dalen kocht in 1977 alle aanwezige boordtapes van het voormalige Veronica zendschip van Jacques Mooren. In 1977 had Mooren de Norderney gekocht en verkocht daarna de inboedel van het schip, waaronder alle boordtapes. Jan van Dalen heeft alle banden deze week aan het Genootschap RadioJingles en –Tunes geschonken. Het gaat om honderden banden met o.a. veel reclamebanden, maar ook veel fillers, dagsluiters en jingles. En, heel bijzonder, de ‘rouwbanden’ die in 1962 werden gedraaid toen Koningin Wilhelmina overleed.

Video interview Ad en Jaap Buijs

op .

jaapbuijsadboumanAd Bouman en Alex van den Hoek gingen in april 2015 naar Volendam. Daar had Ad een interview met Jaap Buijs over de grote Veronica demonstratie op 18 april 1973 in Den Haag. Die demonstratie werd toen georganiseerd door Jaap en Jan Buijs. Het interview met Jaap was helaas een van zijn laatste interviews. In juni 2015 overleed Jaap Buijs. In de video haalt Ad met Jaap herinneringen op over de demonstratie, de organisatie, de hearing in de Tweede Kamer en het popconcert daarna. Met beelden van de Norderney, de Mi Amigo en de demonstratie.

Hans Hogendoorn: 50 jaar radio

op .

hanshogendoorn3Hans Hogendoorn werkt morgen een halve eeuw bij de radio. Hans begon zijn radiocarrière (na Radio Lucas) op 10 april 1971 bij de zeezender Radio Noordzee. Daar maakte hij die dag zijn eerste nieuwsuitzending in het programma van Tony Allan. Later ging hij daar o.a. ook het legendarische ‘Driemaster’ presenteren. Daarna werkte Hans o.a. bij het ANP, de WereldOmroep en de NOS. Maar Hans is vooral bekend als ‘de stem van Hilversum’ bij o.a. NPO Radio 1. (Update 12-4: Hans op 10-4 bij 'FM op 5' en 'Het Oog', uitzending gemist + video)

Ferry Eden's My 100 Sixties

op .

ferrymy100Niet te geloven dat het tijdperk waarin de popmuziek tot wasdom kwam al weer tussen de vijftig en zestig jaren achter ons ligt. Reden voor Ferry Eden om met Pasen zijn leuke, bijzondere, opmerkelijke en favoriete platen uit dat tijdperk op een rij te zetten in My 100 Sixties. Voor de zestigplussers is het een feest van de herkenning die herinneringen naar boven brengen aan Radio Veronica en de Britse zeezenders. Voor anderen rinkelt de bel vast en voor jongeren is het een goede gelegenheid om kennis te maken met muziek uit die dagen. Update 5-4 downloadlink

Start Radio Mi Amigo Revival Event

op .

maevent2021Voor de vijfde keer is dit jaar het ‘Mi Amigo Revival Event’ te beluisteren. Met unieke historische programma’s in hoge kwaliteit van de zeezender Radio Mi Amigo (1974 t/m 1979). Met dit jaar o.a. de laatste Jukebox, de laatste Peter van Dam show en de allerlaatste Baken 16 met Marc Jacobs. Maar ook speciaal voor het event gemaakte programma’s van Ferry Eden (Top 50) en Wim de Groot (Magdalena Days). De stream gaat op 21 maart middernacht online met non stop zeezender tracks en tunes. Het event is van 24 t/m 28 maart. De programmering en promo staan nu online.

Ferry Maat 50 jaar radio

op .

rni11Ferry Maat begon 50 jaar geleden zijn radioloopbaan. Op maandagmiddag 8 maart 1971 om 14.00 uur startte Ferry zijn eerste jingle en daarna plaat in het radioprogramma “Hou Maat met Ferry Maat” op de zeezender Radio Noordzee. Na Radio Noordzee werkte Ferry o.a. bij de Tros, Radio 10, Radio 2, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Arrow Jazz en Sublime FM. Ter gelegenheid van het 50-jarig radio jubileum van Ferry Maat heeft Jingleweb een mooie jinglemontage gemaakt. "50 jaar DJ Ferry Maat in 50 jingles, in nét iets meer dan 5 minuten", aldus Jingleweb.