images/categories/Nieuws.png

Video De Radio Maeva Story

op .

videomaevaRadio Maeva was in de jaren ’80 één van de zeer populaire ‘Vrije Radio’s’ in Vlaanderen. Na diverse inbeslagnames ging het station uitzenden vanuit de ‘Witte Villa’. Patrick Valain was programmaleider van Radio Maeva. O.a. Ben van Praag, Arie van Loon, Eric Hofman en Edu de Groot maakten er programma’s. Alex van den Hoek heeft vandaag de video de ‘Radio Maeva Story’ online gezet. Met daar in ook aandacht voor een andere ‘Vrije Radio’ in Vlaanderen: Radio Mi Amigo, een afsplitsing van Radio Maeva, met onder andere Herbert Visser en Stan Haag.

Foto's en video's 192 Radio vanuit B&G

op .

bg1Tijdens de Dutch Media Week maakte 192 Radio van 5 t/m 9 oktober live programma’s vanuit Beeld en Geluid. Dat gebeurde met de gerestaureerde Hilversum 3 mengtafel uit de jaren ’70. Er werden programma’s gemaakt door Ad Bouman, Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Jeroen van Inkel, en Erik de Zwart. Op 5 oktober werd het archief van de zeezender Veronica door de Stichting Norderney overgedragen aan Beeld en Geluid. Foto’s en video’s staan nu op MediaPages. Update 18-10: de 2e video van Alex van den Hoek staat nu online!

Tony Vos overleden

op .

tonyvosOp 6 oktober 2020 overleed de eerste programmaleider van Radio Veronica Tony Vos. Tony kwam op 1 mei 1960 bij Veronica en verliet het station in 1965. Hij presenteerde vele programma’s, van de Jukebox tot het Jazz Journaal. Tony was van oorsprong jazz musicus. Legendarisch was het programma dat hij presenteerde met Joost en Tineke “Uit de Koers” op zondagmiddag. Later zou Tony één van de meest suksesvolle producers worden in de jaren 60 en 70 van de Nederpop. Hij stond o.a. aan de wieg van de suksessen van Boudewijn de Groot en Cuby & The Blizzards.

Radio 192 Dutch Media Week Update

op .

192schipRadio 192 zendt van maandag 5 t/m vrijdag 9 oktober iedere middag van 15 tot 17 uur live uit vanaf de Dutch Media Week in Beeld en Geluid. De originele Hilversum 3 mengtafel is voor deze gelegenheid helemaal opgeknapt. Gastheer Ad Bouman draait de grootste hits aller tijden vanaf vinyl en ontvangt Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Jeroen van Inkel, Tineke en Erik de Zwart. De programma’s zijn online en via AM te beluisteren. De programma’s van Radio 192 bijwonen kan alleen na vooraf reserveren bij Beeld en Geluid. Update 10-10: foto's & info

Radio 192 bij Dutch Media Week

op .

192goedideeVan maandag 5 oktober tot en met vrijdag 9 oktober vindt de Dutch Media Week plaats. 'Radio 192 Goed Idee' is iedere dag live vanuit Beeld en Geluid met de grootste hits van Aller Tijden op vinyl. De originele Hilversum 3 mengtafel werd voor deze gelegenheid opgeknapt. Het klinkt weer net als toen, met: Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Jeroen van Inkel, Tineke, Erik de Zwart en Ad Bouman. Van 5 oktober tot en met 9 oktober: iedere middag van 3 tot 5 live vanaf de Dutch Media Week in Hilversum. Dutch Media Week is dit jaar volledig online te volgen. Update 2-10

Extra Gold: Veronica Top 40 1975

op .

miamigopiettreffersDit weekend brengt Radio Extra Gold weer veel zeezender geluiden. Met op zaterdag de 'Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis', met iedere week een Radio Veronica Top 40 en Tipparade uit het verleden. Met deze week de Top 40 en Tipparade van week 42 in 1975. Nog meer zeezender geluiden op zaterdag en zondag in het 'Zeezender Uur' met dit keer historische radio programma's van Ferry Eden in 1978 op Radio Mi Amigo en Joost den Draaijer in 1985 op Radio Monique. Op zaterdag o.a. Goud van Oud met Martien Engel en op zondag Pirate Gold met Peter Vrakking.

192 Radio vanuit B&G: uitzending gemist

op .

bg21De live programma’s van 192 Radio tijdens de Dutch Media Week van 5 t/m 9 oktober vanuit Beeld en Geluid waren via diverse online streams en de middengolfzenders van Extra AM en Radio Paradijs te volgen. Op de website van de Dutch Media Week waren de 192 Radio programma’s ook via een video stream te volgen. Dutch Media Week heeft nu de videostreams van alle 192 Radio programma’s vanuit Beeld en Geluid online gezet. Kijk en luister nu alle programma’s terug, inclusief de overdracht van het zeezender Veronica archief.

Overdracht Veronica archief aan B&G

op .

bg29De Stichting Norderney heeft op 5 oktober haar archief van de zeezender Radio Veronica officieel overgedragen aan Beeld en Geluid. Dat gebeurde tijdens de live uitzending van Radio 192 vanaf de Dutch Media Week in Beeld en Geluid. Na een toespraak van Juul Geleick (Stichting Norderney) en Eppo van Nispen tot Sevenaer (Beeld en Geluid) vond de ondertekening van de overeenkomst plaats. Na de ondertekening door Juul Geleick, Ad Bouman, Jan van Veen, Niels Zack en Eppo van Nispen tot Sevenaer werd geproost op de overeenkomst. Update 9-10: video!

Video De Grote Verwarring 1981

op .

videoalexbart‘De Grote Verwarring’ was in de jaren ’80 het mediaprogramma van de Veronica Omroep Organisatie. Met regelmatig aandacht voor het verouderde Nederlandse omroepbestel en nieuwe initiatieven. In de uitzending van 1 april 1981 zaten o.a. beelden van de zeezender Veronica en het REM eiland. Maar ook Radio Gemini, één van de Vlaamse ‘Vrije Radio’s’ uit die tijd, met Jean-Luc Bostyn. En de Haagse, zeer populaire en professionele, FM piraat Hofstad Radio, met Bart van Gogh. Dit programma is nu te zien op het YT kanaal van Alex van den Hoek.

Tineke's jubileum: Uitzending Gemist

op .

tineke60Tineke zit dit jaar zestig jaar in het vak. Daar werd dit weekend uitgebreid bij stil gestaan op radio en TV. Op vrijdag 25 september was Tineke, samen met Ad Bouman, te gast in Tijd Voor Max op NPO 1. Op zaterdag 26 september werd in Tineke’s programma op NPO Radio 5 gevierd dat ze 60 jaar in het vak zit en dat de Tineke Show 10 jaar bestaat. En dezelfde dag werd op NPO 1 een nieuwe montage van TV Monument uitgezonden met Tineke in de hoofdrol. En Tineke’s 3e podcast, over Veronica’s Drive In Show, staat online. Hier staan alle links.