images/categories/Nieuws.png

Radio Mi Amigo's Playa studio's gered!

op .

Playa6aLegendarisch waren ze: de radiostudio’s van Radio Mi Amigo in het Spaanse Playa de Aro. Daar namen o.a. Joop Verhoof, Bert Bennett, Peter van Dam, Bart van Leeuwen, Stan Haag en Ton Schipper in de jaren '70 hun programma’s op voor de zeezender. Onder technische begeleiding van Maurice Bokkebroek. Douwe Dijkstra kwam er in 2017 achter dat de Mi Amigo studio apparatuur nog steeds bestond. In een opslag in Playa de Aro. Douwe is er 3 jaar mee bezig geweest, maar heeft de Radio Mi Amigo studio’s gered! Hier is zijn verhaal.

Stem mee voor de Zeezender Top 74

op .

verlogoDit weekend brengt Radio Extra Gold weer veel zeezender geluiden. Met op zaterdag de 'Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis', met iedere week een Radio Veronica Top 40 en Tipparade uit het verleden. Met deze week de Top 40 en Tipparade van week 32 in 1972. Nog meer zeezender geluiden op zaterdag en zondag in het 'Zeezender Uur' met dit keer een historische radio programma van Marc Jacobs met Baken 16. En op zaterdag 'Goud van Oud' met Martien Engel. En zondagmiddag o.a. 'Zeeklassiekers' en 'Pirate Gold'. En stem mee voor de Zeezender Top 74!

Radiolegende Tom Mulder

op .

klaasvaak“Tom was een echte radiofreak,” zegt Ad Roland die jarenlang met Tom Mulder in het TROS Hilversum 3-team zat. “Hij wist precies wat zijn publiek wilde horen,” aldus Frits Spits. Erik de Zwart zegt: “een heel unieke radio maker met een volstrekt eigen geluid en wie kan dat anno 2020 nog zeggen.” “Hij was de meester, geweldig in ironie en grapjes,” zegt Eddy Keur. En er komen nog veel meer radiomakers aan het woord over Tom Mulder: Hans Schiffers, Felix Meurders, Peter van Bruggen, Jeroen van Inkel, Ron Brandsteder, Ger Loogman, Ad Bouman, Herman Dales en Juul Geleick.

Radio Mi Amigo zomer 1978

op .

ferrytop50Zoals meestal was ook in 1978 de zomerperiode de meest gunste tijd voor een zeezender. Heftige stormen waren er dan meestal niet en vanwege vakantie en strandleven waren er veel luisteraars en adverteerders. Radio Mi Amigo zond op 319 meter middengolf, 962 kHz uit van 6 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds waarna Radio Caroline de uitzendingen overnam met LP-muziek gedurende de avond en nacht. Het Mi Amigo-team bestond uit Ton Schipper, Haike Debois en Maurice Bokkebroek in Playa d’Aro. (Update 27-7: downloadlink)

Bart van Leeuwen meer op Radio 5

op .

bartvanleeuwen2Bart van Leeuwen is de komende weken veel op NPO Radio 5 te beluisteren. Vanaf donderdag 16 juli vervangt Bart een week lang Bert Kranenbarg tussen 16 en 18 uur. En vanaf 27 juli presenteert Bart drie weken lang ‘Volgspot’ tussen 20 en 22 uur. Uiteraard is Bart ook iedere zaterdag en zondag te horen in zijn eigen ‘Theater van het Sentiment’, tussen 16 en 18 uur. Bart van Leeuwen begon zijn radiocarrière in 1973 bij de zeezender Radio Veronica. Daarna werkte Bart o.a. bij Radio Mi Amigo, de Veronica Omroep Organisatie, Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica.

Jan van Veen wil Candlelight landelijk

op .

janvinyl2015Jan van Veen wil met zijn programma ‘Candlelight’ terug op de landelijke radio. Dat zegt Jan in een interview met het weekblad Prive. Begin 2019 was Candlelight een paar weken bij Omroep Max op Radio 5 te beluisteren. Die samenwerking liep na een conflict met Jan Slagter mis. ‘Ik hoop dat er ergens toch een omroepbaas opstaat die mijn programma wil uitzenden’, aldus Jan van Veen. ‘Candlelight begon in 1967 bij de zeezender Radio Veronica en is nu één van de oudste radioprogramma's dat nog steeds bestaat’, aldus Jan van Veen in het interview.

Zeezenders op Extra AM

op .

knebel03Vanaf 15 t/m 30 augustus staan de zeezenders Radio Veronica en Radio Mi Amigo centraal bij Extra AM. Het station past ruim 2 weken lang haar complete radio vormgeving aan en klinkt dan zoals Radio Veronica en Radio Mi Amigo vroeger klonken. Met de muziek uit die tijd, maar ook met alle bekende jingles en commercials. Zoals bijvoorbeeld Berdie, Shellina en Goudhaantje. En wellicht wordt op 15 en 16 augustus de radio vormgeving van de zeezenders Radio London en Radio Monique gebruikt. Extra AM is in Groot Amsterdam te beluisteren op 1332 AM en via internet.

Baken 16 een week lang terug!

op .

2017dag40Marc Jacobs brengt het legendarische radioprogramma 'Baken 16' een week lang terug op de radio. Marc presenteert zijn Baken 16 van 24 augustus tot en met 30 augustus op Radio Mi Amigo Internationaal. Dat station brengt het geluid van de zeezenders terug via de korte golf 6085 kHz en internet. Radio Mi Amigo Internationaal organiseert van 24 t/m 30 augustus 'Offshore Days Light' en zendt dan live uit in het ‘Mi Amigo Paviljoen’ op de Zeedijk in het Belgische Blankenberge. Baken 16 was in de jaren 70 één van de populairste programma's op de zeezender Mi Amigo.

Video interview Veronica's Jaap Borst

op .

jaapwim2019Tijdens het laatste weekend van het Veronica 192 Museum had Wim van de Water een interview met Veronica boordtechnicus Jaap Borst. Tot nu toe is maar een paar minuten van dit interview gebruikt in het video verslag over het einde van het Veronica 192 Museum. Maar het hele interview was veel langer, want Jaap Borst is een geweldige verhalen verteller. En dat hele interview staat nu online. Met prachtige anekdotes over het leven aan boord van het zendschip, de stranding van het Veronica schip en het einde van Radio Veronica.

Radio Mi Amigo live uit Blankenberge

op .

ericlionRadio Mi Amigo International verzorgt in de weekenden van juli en augustus om de twee weken live uitzendingen vanuit het nieuwe ‘Mi Amigo Paviljoen’ op de Zeedijk in het Belgische Blankenberge. Van 24 t/m 30 augustus zijn er tijdens de ‘Offshore Days Light’ dagelijks live uitzendingen met veel voormalig DJ’s van Radio Mi Amigo en de andere zeezenders. Het Mi Amigo Paviljoen is voorzien van een ‘old skool’ radiostudio. Radio Mi Amigo International is te beluisteren via 6085 kHz korte golf en online.