Caroline live vanaf Ross Revenge

op .

north1Dit weekend zendt Caroline als ‘Radio Caroline North’ weer live uit vanaf haar zendschip Ross Revenge, geankerd op de rivier Blackwater in Essex. Deze maandelijkse uitzendingen zijn een samenwerking met Manx Radio op het eiland Man. De hele zaterdag en zondag maakt een team van Caroline DJ’s programma’s vanuit wat vroeger de studio was van Radio Monique, met hits uit de 60s, 70s en 80s. Het signaal wordt via een dongel aan de schoorsteen van het schip doorgestuurd naar land, waar het wordt verspreid via 1368 kHz (Manx) en 648 kHz (Caroline).


north2Zo wordt een groot deel van Groot-Brittannië en West-Europa bestreken.

De samenwerking tussen Caroline en Manx Radio begon in 2015. Om te vieren dat zeezender Caroline North 50 jaar eerder haar uitzendingen begon voor het eiland Man, werd besloten om North opnieuw in de lucht te brengen voor een speciale lange weekenduitzending. Oud-Caroline DJ Chris Williams presenteerde zijn wekelijkse Manx Radioshow Carnaby Street live vanaf de Ross Revenge.

De middengolfzender van Manx Radio werd ingezet en een speciale webstream. De respons van de luisteraars was overweldigend, waarop Manx-radio zijn zender ter beschikking stelde voor een reeks speciale pop-up uitzendingen van Radio Caroline North sinds 2016. Ook dit jaar wordt er maandelijks op deze wijze samengewerkt. Volgende maand met Pasen, de 55e verjaardag van Caroline, wordt er zelfs vier dagen uitgezonden vanaf de Ross Revenge, waarbij ook weer bezoekers aan boord worden rondgeleid door de DJ’s.

De uitzending van deze maand wordt gesponsord door ‘The Offshore Radio Museum’, een virtueel museum op www.offshoreradiomuseum.co.uk. Simon Beard stelt voor een prijsvraag geldprijzen ter beschikking, die besteed kunnen worden in de Caroline Webshop. Gedurende de uitzending kan het schip worden bereikt via het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de Caroline North weekends blijven de reguliere Caroline programma’s (Album channel en Flashback) te beluisteren op hun eigen webstreams en verschillende DAB(+) kanalen. Op zondagmiddag wordt het signaal van het schip ook overgenomen op Caroline’s hoofdkanaal en DAB.

Meer informatie, de programmering en streams op www.radiocaroline.co.uk

Bron/tekst: André van Os / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel