Duncan begon op Veronica schip

op .

nimetherbertAnderhalf etmaal na de overwinning voor Nederland van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv door Duncan Laurence is de video, waarin hij tot slot van de betreffende uitzending nogmaals zong, al meer dan 4.400.000 keer bekeken. Het zal slechts aan weinig Nederlanders niet bekend zijn dat hij heeft gewonnen. Duncan, die vorig jaar afstudeerde aan de Fontys Rockacademie in Tilburg, had nog een ander muzikaal platform waar hij terecht kon. De eigenaresse van het Veronicaschip in Amsterdam is Nimet Akdemir, ex-partner van Jan Groeneweg.


Zij heeft weliswaar niet zoveel op met de zeezenderhistorie; maar ze organiseerde samen met vriendin Pythia Brouwer van 2014 tot en met 2017 iedere laatste zondag van de maand muzieksessies waarbij ze onbekende maar wel zeer talentvolle artiesten liet optreden/ jammen/ oefenen met een zeer professionele groep muzikanten onder leiding van Roger Happel.

In een interview in Trouw zei ze daar destijds in mei 2017 over: “Elke laatste zondag van de maand organiseer ik op het schip N.A.P., Nieuw Amsterdams Peil, een open podiumavond voor artiesten, waar flink gescout wordt voor tv-programma’s als ‘Idols’ en ‘The Voice’. Zangeres Maan komt ook bij ons vandaan. Als ik een goede Nederlandstalige artiest hoor, leg ik contact met radiostation 100% NL.” Ook een Glennis Grace kwam regelmatig zingen daar omdat haar toenmalige vriend de drummer van de band was.

En contact leggen met 100%NL gebeurde dan met directeur Herbert Visser die verder vertelt over de speciale muziekavonden op de Norderney: “Maar onbekende zangers en zangeressen kregen dus gedurende vele jaren de kans om iedere maand op te treden en te oefenen aan boord van de Norderney in Amsterdam. En die artiesten waren er iedere maand weer, maand na maand, jaar na jaar. En ze konden zo hun zangskills en optredens verder aanscherpen en verbeteren. En je zag en hoorde ze iedere maand opnieuw steeds beter worden.

Tot die artiesten, die er vele jaren iedere maand bij waren aan boord van de Norderney, behoort de inmiddels uiterst populaire zangeres Maan. Maar dus ook Duncan Laurence, die weliswaar nu voor het grote publiek plots uit de lucht is komen vallen, maar die dus de Norderney heeft gebruikt om zijn zangtalenten en optredens steeds opnieuw te verbeteren. Het zal je dan ook niet verbazen dat Nimet en Pythia er ook bij waren in Tel Aviv afgelopen zaterdag toen Duncan voor Nederland het Eurovisie songfestival won”, aldus Herbert Visser.

Bron/tekst: Hans Knot / MediaPages

Foto: Nimet Akdemir en Herbert Visser voor het Veronica schip (Archief: Herbert Visser)

Tags: Nieuws Actueel