Radio Noordzee Top 50 8 juli 1972

op .

ferryeden080772Via www.foutemuziekradio.nl is er op zaterdag 27 juli 2019 voor de afwisseling weer eens een retro Radio Noordzee Top 50 te beluisteren. Deze retrolijst met Ferry Eden was vier jaar terug al eens in België te beluisteren tijdens de Noordzeeweek van Mi Amigo40 in Bissegem. De lijst van zaterdag is aangepast en geheel opnieuw opgenomen. Radio Noordzee, op 220 meter middengolf, zond zomer 1972 ruim een jaar uit. Anders dan een jaar ervoor, toen een moeilijke situatie tussen Veronica en Noordzee explosieve gevolgen had, was die zomer was een zonnige periode.


rnitop508juli1972RNI had een afgemeten deejayteam, waardoor het vertrek van Joost den Draaijer aan het begin dat jaar overkomelijk bleek. Bovendien was er voldoende reclame om financieel rendabel te draaien.

Bij Noordzee was onopgemerkt ook een koerier van programmabanden vertrokken, wiens ambities om deejay te worden bij dat station geen weerklank vonden. De man, die vertrok met de woorden: ‘Dan leg ik zelf wel een boot naast de MEBO II’, was Gerard van Dam. Aan het oog onttrokken was hij in Zaandam hoegenaamd bezig aan het realiseren van een ‘piratenmuseum’ op het voormalige zendschip MV Mi Amigo van Radio Caroline. Dat had sinds 1968, wegens openstaande schulden, aan de ketting gelegen in Amsterdam. Het was lente 1972 alsnog geveild met Van Dam als één van de kopers. Hoe dat afliep is menigeen bekend en anders valt dat verhaal eind september ook in z’n geheel te lezen in het Radio Mi Amigoboek dat dan verschijnt. Kijk voor meer informatie op www.miamigoboek.eu.

De Radio Noordzee Top 50 van 8 juli 1972, aflevering 68, werd indertijd op zaterdagmiddag tussen 12 en 3 uur gepresenteerd door Ferry Maat. Het was juist voor de komst, in augustus 1972, van een nieuw Nederlandstalig jinglepakket dat eindelijk ook voorzag in een eigen Treiterschijfjingle. Die uurplaat, waarvan er zes in deze lijst staan, wordt in het programma nog voorafgegaan door de Engelstalige jingle RNI-Smashplay. In deze Top 50 maar liefs twintig Nederlandse producties, wat onmiddellijk het belang van de zeezenders voor de Nederlandse muziekindustrie aantoont. De Top 50 met Mi Amigo Ferry Eden is op de gebruikelijke tijd, tussen 12 en 3 aanstaande zaterdagmiddag 27 juli 2019, te beluisteren via www.foutemuziekradio.nl.

UPDATE 4-8:
Download hier de Radio Noordzee Top 50 van 8 juli 1972 door Ferry Eden als MP3 file

Bron/tekst: Ferry Eden / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel