Podcastserie over Sealand

op .

sealandpodcastDe gijzeling op de Noordzee. De bizarre avonturen op en rondom Sealand. Het is 1978 als er een eerste staatsgreep plaatsvindt op Sealand, 10 km uit de kust van Engeland. Sealand? Staatsgreep? Ja, Sealand en ja, staatsgreep. Dit luchtafweergeschut platform uit de tweede wereldoorlog is in 1967 door Paddy Roy Bates uitgeroepen tot onafhankelijk prinsdom Sealand. Rik Bouman en Elmar Hemler hebben een vierdelige podcastserie gemaakt over de diverse gebeurtenissen op Sealand. Deel 1 is zojuist verschenen.

Bart van Leeuwen steunt Extra AM

op .

bartnorderneyBart van Leeuwen springt in de bres voor de noodlijdende Gouwe Ouwe Zender Extra AM. Dit unieke station is in Groot Amsterdam te beluisteren op 1332AM en brengt regelmatig speciale zeezender programma’s. Door het wegvallen van sponsoren door de corona crisis kan Extra AM met name de AM zender niet meer betalen. De gestarte sponsoractie heeft ruim 800 euro opgeleverd. Maar er is 2000 euro nodig, anders moet de AM zender uit de lucht. Dat meldt Extra AM eigenaar Harm ten Brink. Bart van Leeuwen heeft voor de actie van Extra AM speciale promospots gemaakt.

Laatste hoop voor Extra AM

op .

harmtenbrink2011Het voortbestaan van het Gouwe Ouwe station Extra AM is in gevaar. Door het wegvallen van sponsoren kan het station de kosten van de vergunningen en de zender niet meer betalen. Dat melden we een aantal weken geleden al. Extra AM is nu een sponsor actie gestart en trouwe luisteraars en fans van het station hebben al ruim 400 euro bij elkaar gekregen. Maar er is voor het einde van het jaar 2000 euro nodig om door te kunnen gaan. Extra AM, dat al veel speciale zeezender programma’s uitzond, moet anders, in ieder geval met de AM uitzendingen, stoppen. Help Extra AM!

Skol Tune van Patries staat in Top 40!

op .

patricia4Een maand geleden vroegen we de bezoekers van MediaPages om te stemmen op de Skol Tune van Patricia Paay. Vanwege de prachtige tune èn de vele lijntjes met de zeezender Veronica vonden we dat dit nummer beslist in de jaarlijkse Reclame Muziek Top 40 Aller Tijden van Spreekbuis thuishoorde. En het is gelukt! Spreekbuis maakte vandaag de lijst bekend. De Skol Tune is nieuw binnen gekomen op nummer 27! MediaPages bedankt iedereen die op de Skol Tune heeft gestemd! De lijst wordt op 27 november uitgezonden op Radio 2.

Radio Mi Amigo boek nog leverbaar

op .

ferryhanswimmarc2Eén van onze cadeau suggesties, 2 weken geleden, was het eind 2019 verschenen boek ‘Radio Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de zeezenders’. Auteur Ferry Eden meldt dat het boek op dit moment gelukkig nog leverbaar is. ‘Maar het boek zal, als de voorraad op is, niet herdrukt worden’, aldus Ferry. Het Radio Noordzee boek, ook van de hand van Ferry, is helemaal uitverkocht. Dus bestel tijdig, voordat het Radio Mi Amigo boek ook is uitverkocht. Speciaal voor de cadeau maand maakte Ferry, samen met Marc Jacobs, 4 nieuwe promo’s voor het boek.

Ook Juul Geleick steunt Extra AM

op .

ra66Het noodlijdende Gouwe Ouwe station Extra AM kan rekenen op steeds meer steun. Het station verloor door corona haar sponsoren en is een crowdfundactie gestart. Als dat niet lukt moet in ieder geval de middengolfzender voor Groot Amsterdam uit de lucht. Voormalig Veronica technicus Juul Geleick steunt de actie van Extra AM eigenaar Harm ten Brink. “Ik denk dat Harm hetzelfde gevoel heeft dat ik op 31 augustus 1974 had: Extra AM moet blijven!” Ook HT-C Communicatie & Marketing helpt Extra AM met een persbericht over deze unieke zender.

192TV in basispakket KPN & T-Mobile

op .

192tvkerst192TV heeft rond de kerstdagen en oud en nieuw weer een aantal speciale programma’s. Met o.a. de Top 192 Van Alle Tijden en de Kerst Top 40. Dat melden we een aantal dagen geleden. Daarom plaatsen een aantal distributeurs 192TV tijdens die dagen in het basispakket. Bert van Breda meldt ons: ‘KPN (kanaal 113) en T-Mobile (kanaal 232) zetten ons kanaal van 21 december tot en met 4 januari voor álle digitale abonnees open. Ziggo zet ons helaas niet open voor alle abonnees, wij zijn daar te zien op kanaal 610 in het XL pakket’.

Het kerstweekend bij 192TV

op .

top192vanalletijden192TV maakt dit jaar de kerstdagen extra leuk. Op donderdag 24 december zendt 192TV van 21:30 tot middernacht de ‘Kerst Top 40’ uit. Dat zijn de 40 grootste Kersthits volgens 192TV en haar kijkers. De Kerst Top 40 wordt op zaterdag 26 december vanaf 14:00 uur herhaald. Op vrijdag 25 december zendt 192TV van 12:00 tot 23:45 de jaarlijkse ‘Top 192 Van Alle Tijden’ uit. Dat zijn de beste 192 clips volgens de kijkers van 192TV. De kijkers van 192TV kunnen vanaf nu meedoen met het samenstellen van de lijst door hun favoriete Top 10 in te sturen. (Update 2-12)

SMC Audio Magazines op Radio 558

op .

pietrobDe ‘Audio Magazines’ van de Stichting Media Communicatie worden sinds kort iedere zondag van 12:00 tot 12:45 uur uitgezonden door de internetstream Radio 558. De Audio Magazines werden van 1972 tot 1990 samengesteld door Piet Treffers en bevatten telkens actuele airchecks van de zeezenders. Piet was van 1972 tot 1992 nauw betrokken bij de activiteiten van de Stichting Media Communicatie. SMC brengt radio- en zeezender merchandise op de markt en organiseerde voorheen de beroemde RadioDagen.

Dick de Graaf overleden

op .

dickdegraafDick de Graaf is donderdag 19 november overleden. Hij is 75 jaar geworden. In 1968 startte Dick bij de ziekenomroep Razo in zijn geboortestad Delft. In datzelfde jaar ging Dick werken voor de KRO. In 1972 begon hij bij de zeezender Radio Noordzee. Eerst aan boord van het zendschip Mebo II als nieuwslezer en DJ van het legendarische programma Driemaster. Later in de studio in Bussum als DJ van het ochtendprogramma van Radio Noordzee. Dick bleef bij Radio Noordzee tot het einde op 31 augustus 1974.