Sitemap

Boek Harry Knipschild

op .

Harry Knipschild en Leo BlokhuisHarry Knipschild maakte vanaf 1964, samen met o.a. Willem van Kooten, Jan van Veen en Rob Out, programma's voor de zeezender Radio Veronica. In Leiden werd op 7 oktober j.l. het boek van Harry Knipschild "Money, money, money, verhalen uit de geschiedenis van de popmuziek" ten doop gehouden. Het eerste exemplaar werd door Harry Knipschild uitgereikt aan Leo Blokhuis (foto). Hans Becker (Veronica's Pop Journaal) was verantwoordelijk voor de foto's en illustraties in het boek.

Dit is de tekst van de uitnodiging voor de boekpresentatie van Harry Knipschild:

Harry Knipschild bij Radio Veronica"Als je een boek schrijft weet je nooit wat er gaat gebeuren. Het is alweer bijna drie jaar geleden dat 'Soldaten van God' verscheen. Plotseling was ik 'schrijver' geworden. Ik wist niet wat me overkwam. In een mum van tijd kwamen er mensen van diverse kranten bij me thuis op bezoek. Bovendien werd ik vele malen uitgenodigd om in radioprogramma's te verschijnen. Begin 2008 was er zelfs een week dat ik elke dag op de radio was. Een paar maanden later werd 'Soldaten van God' genomineerd voor de Grote Geschiedenis Prijs. Mijn 'eersteling' werd door 'deskundigen' zo maar uitgeroepen tot een van de beste geschiedenisboeken van het jaar.

Boek Harry KnipschildAl eerder was ik begonnen met het schrijven over de geschiedenis van de popmuziek. Meer dan een kwart eeuw was ik werkzaam in die wereld, bij diverse grammofoonplatenmaatschappijen. Bovendien maakte ik acht jaar lang programma's bij radio Veronica, produceerde in 1973 namens de muziekindustrie het Popgala voor de VARA-televisie en schreef voor ontelbaar veel blaadjes, krantjes en muziekbladen. De laatste jaren ben ik me als een 'wijze' maar ook grijze historicus opnieuw met de popmuziek gaan bezighouden en dat doe ik nog steeds. Het eerste resultaat van mijn onderzoek is het boek 'Money Money Money? Verhalen uit de geschiedenis van de popmuziek. Deel 1'. Ik ben er trots op dat het wordt uitgegeven door Conserve, de uitgeverij van mijn voormalige collega Kees de Bakker. Kees was in de periode 1974-1976 perschef bij platenmaatschappij Polydor.

Het boek ziet er met 352 pagina's met verhalen en foto's, al zeg ik het zelf, prachtig uit. Dat komt mede door Hans Becker die verantwoordelijk is voor de foto's/illustraties. Hans verzorgde jarenlang het popjournaal van radio Veronica".


Copyright foto's en tekst: Stichting Norderney / Harry Knipschild / Juul Geleick


KLIK HIER voor de website van Harry Knipschild

KLIK HIER voor de Radio Veronica herinneringen van Harry Knipschild op MediaPages