Sitemap

Freewave Nostalgie 477

op .

fw477De nieuwe Freewave Nostalgie editie 477 staat nu online en is (gratis) te downloaden. André van Os heeft voor de nieuwe Freewave Nostalgie de VPRO-serie "Hoe de radio de oorlog overleefde" bewerkt en aangevuld. Ditmaal deel 1: Radio Oranje. Ook heeft André een aantal luistertips verzameld, zoals interviews met Ferry de Groot, Bob Uschi en de eerste lichting Hilversum III diskjockeys. Verder ingezonden foto's van Jean-Pierre Legein, Paul de Haan en Marc Jacobs in het blad. En niet te vergeten de fotobijdragen van the British Home Office. Zij maakten na jaren hun fotomateriaal publiek.


Jan van Heeren schrijft in de nieuwe Freewave Nostalgie over de overleden Gerard de Vries en ook over de band tussen Radio Caroline en Greenpeace.

En tegenwoordig zijn we niet meer van de radio alleen afhankelijk voor het verkrijgen van de verkeersinformatie. Hans Knot duikt terug in de ontstaansgeschiedenis hiervan.

Verder is het dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de Postgiro zijn intrede deed. Ponskaarten waren hi-tech. Ook hier is een terugblik op zijn plaats.

En in de 19e eeuw was Ameland kortstondig via een dijk verbonden met het vasteland. Ook waren er plannen in de jaren '60 om een spoorwegverbinding aan te leggen. Hoe zat dat?

Tenslotten in de nieuwe Freewave Nostalgie: als we nu naar de bioscoop gaan, zien we vooral net uitgebrachte films. In 1965 was dat anders. Zo kon je kijken naar Fanfare (1958) maar ook naar Rozen voor Marika.

Dit en meer in Freewave Nostalgie editie 477.

Download hier gratis Freewave Nostalgie 477


Bron/tekst: Jan van Heeren