images/categories/Monique.png

Radio Monique Satellietschijf

op . Gepost in Monique Archief

Radio MoniqueDe Radio Monique Satellietschijf was van 16 december 1984 tot 21 november 1987 de wekelijkse hittip van de zeezender Radio Monique, die uitzond vanaf het zendschip Ross Revenge. De naam van deze hittip is gekozen door Radio Monique DJ Ad Roberts. Na de mastbreuk op het zendschip MV Ross Revenge, de uitzendlocatie van Radio Monique, stopte het station met uitzenden. De naam Satellietschijf werd daarna nog gebruikte door de zeezenders Radio 558 en Radio 819, welke beide ook uitzonden vanaf de MV Ross Revenge. Radiopedia en het Internet RadioCafe hebben alle Radio Monique Satellietschijven in kaart gebracht en een volledig overzicht online gezet.

Video's zeezender Radio Monique

op . Gepost in Monique Archief

Jan Veldkamp in de studio van Radio MoniqueIn het voorjaar van 1987 heeft Radio Monique DJ Jan Veldkamp video opnames gemaakt aan boord van het zendschip Ross Revenge van Radio Caroline en Monique. Alex van den Hoek heeft van Jan toestemming gekregen deze opnames te digitaliseren en online te zetten. De eerste twee delen staan nu online met o.a. de haven van Duinkerken met de Windy en de Bellatrix en beelden van de DJ's  Erwin van der Bliek, Dick Verheul, Kevin Turner en Steve Conway aan boord van de Ross Revenge.

De luistercijfers van Radio Monique

op . Gepost in Monique Archief

Radio Monique vanaf het zendschip Ross RevengeIn het kader van het verhaal van Hans Knot over de luistercijfers van de zeezenders is Walter Zwart in zijn archief gaan zoeken. Walter vond o­nder andere de uitslag van het eerste luisteronderzoek over de zeezender Radio Monique uit juni 1985. Het o­nderzoek werd destijds uitgevoerd door "Interview" en werd besproken met het Radio Monique team tijdens de wekelijkse vergadering bij Roba Music in Hilversum.

De start van Monique

op . Gepost in Monique Archief

Ross RevengeHet was in 2006 alweer 21 jaar geleden dat Radio Monique, vanaf het zendschip de Ross Revenge, met uitzendingen begon. Bevoorrader en DJ Leendert Vingerling herinnert zich die eerste uitzenddag van het nieuwe station nog goed: "op het laatste moment naar de Ross Revenge, het o­ntbreken van een openingsuur op band en de verkeerde card aan het begin van het eerste uur". Lees nu de herinneringen van Leendert.

Herinneringen van Elly van Amstel

op . Gepost in Monique Archief

Elly van AmstelElly van Amstel heeft al een behoorlijke radiocarriere achter de rug. Ze maakte programma's bij de zeezender Radio Monique en Radio 819 maar ook bij talrijke FM piraten en lokale radio stations. Op dit moment maakt Elly programma's voor het nieuwe webradiostation Radio Mi Amigo 192 en voor de lokale omroep Rosa FM. Elly van Amstel stelt zich aan de lezers van MediaPages voor.

Nieuwe video zeezender Monique

op . Gepost in Monique Archief

Arie Swets en Ad RobertsVoormalig Radio Monique DJ's Jan Veldkamp en Ad Roberts namen tijdens hun verblijf op het zendschip de Ross Revenge regelmatig hun videocamera mee en maakten opnames aan boord van het zendschip Ross Revenge en in de studio's van Radio Caroline en Monique. Alex van den Hoek heeft een derde video uit dit materiaal samengesteld en gedigitaliseerd. Op deze nieuwe video onder andere beelden van Johnny Lewis, Peter de Groot, Richard Jackson, Mike Barrington en Arie Swets. Deze nieuwe video staat nu online.

Bevoorrading zendschip Ross Revenge

op . Gepost in Monique Archief

Arnemuiden 6 aka WindyWalter Simons stuurde ons een scan van een ansichtkaart met de tekst "Groeten uit Scheveningen". Op de ansichtkaart komt de garnalenkotter "Arnemuiden 6" de haven van Scheveningen binnenvaren. De Arnemuiden 6 verzorgde tussen 1985 en 1987 onder de naam "Windy" de bevoorrading van het zendschip Ross Revenge van Radio Caroline en Radio Monique. Walter Simons werkte voor Radio Monique, zijn 33-delige verhaal over Radio Monique staat op MediaPages.

Herinneringen van Ruud van Velzen

op . Gepost in Monique Archief

Harm ten Brink (Radio Monique DJ Ruud van Velzen)Het was in 2006 20 jaar geleden dat Radio Monique DJ "Ruud van Velzen" voor het eerst voet zette aan boord van het zendschip de Ross Revenge. Daar is een lange geschiedenis aan vooraf gegaan. Ruud van Velzen (Harm ten Brink) schreef een boeiend verhaal met onder andere een beknopt overzicht van zijn radio carriere en, aan de hand van zijn dagboek aantekeningen, een verhaal over zijn boordperiode op de Ross Revenge.

De Dateq mixer van Radio Monique

op . Gepost in Monique Archief

Ross Revenge juli 1988Op eBay wordt een originele Dateq mixer van het zendschip de Ross Revenge te koop aangeboden. Enige tijd was het o­nduidelijk of deze mixer wel van de Ross Revenge afkomstig was en wanneer deze dan gebruikt was. Voormalig Radio Monique DJ Walter Zwart dook in zijn archief en schrijft het verhaal achter de Dateq mixer. Update: aanvulling Walter Zwart en Ad Roberts + nieuwe foto's!

Walter Zwart's Monique historie deel 33

op . Gepost in Monique Archief

Gert- Jan SmitDit is het laatste hoofdstuk van de Radio Monique verhalen van Walter Zwart. In dit laatste hoofdstuk het einde van Radio 819. Op 19 augustus 1989 wordt het zendschip Ross Revenge geënterd en de apparatuur in beslag genomen. Als afsluiting van dit laatste hoofdstuk een slotwoord van Walter Zwart.