images/categories/Veronica.png

Video De jingles en tunes van Veronica

op . Gepost in Veronica Archief

video828adjellepieterBen Meijering is sinds een paar maanden bezig om al zijn video’s van zeezender- en radio evenementen online te zetten. Inmiddels staan er ruim 120 video’s online, waarvan 11 video’s (totaal ruim 4 uur!) van het Veronica 828 evenement in 2004. De video die Ben vandaag online heeft gezet is van 28 augustus 2004. Die avond maakten Ad Bouman, Jelle Boonstra en Pieter Jan Vink tussen 22 en 23 uur een programma over de herkomst van Veronica jingles en tunes. Met natuurlijk de Nieuws jingle en de Top 40 tune, maar ook met o.a. Unit Gloria en Amsterdam.

Bull Verweij in 2001 bij Radio 192

op . Gepost in Veronica Archief

radio192oombullOp 4 juli 2001 begon Radio 192 met haar uitzendingen. Het openingsprogramma werd die dag gepresenteerd door onder andere Jacob Hut, Will Luikinga, Rob van Wezel en Edvard Niessing. Eén van de gasten was Bull Verweij, één van de voormalige directeuren van de zeezender Radio Veronica. Edvard Niessing had tijdens het openingsprogramma een prachtig openhartig interview met Bull Verweij. De video hiervan is nu dankzij Michael Bakker boven water gekomen en door Alex van den Hoek gedigitaliseerd en online gezet.

Herkomst Radio Veronica jingle

op . Gepost in Veronica Archief

veronicalpJingleweb heeft alweer de herkomst van een jingle opgelost. Ditmaal met hulp van de Hilversumse radiotechnicus Syb Verwer. Het gaat om de jingle ‘Hey hallo Veronica, kan u misschien een plaatje voor me draaien’, uit de zeezender periode van Radio Veronica. In die jingle zitten geluiden van een scheepstoeter en zeemeeuwen. De jingle was ook het begin van het plaatje ‘Veronica’ van De Rekels. Syb ontdekte waar de scheepstoeter en de zeemeeuwen vandaan komen: ‘Tous les bateaux, tous les oiseaux’ van Michel Polnaref.

Video Veronica Zeilrace 1972

op . Gepost in Veronica Archief

juulzeilrace1972In het weekend van 9 juni 1972 vond de Deltaweek Zeilrace plaats. Daar deden toen 37 zeilschepen aan mee. Het Veronica zendschip Norderney was het zogenaamde ‘rondingspunt’ voor de zeilschepen. Radio Veronica zond dat hele weekend live uit en was 24 uur per dag in de lucht. Het station deed verslag van de zeilrace en gaf regelmatig rondingstijden en tussenstanden door. Ad Bouman en Ruud Doets maakten dat weekend filmopnames. Alex van den Hoek heeft één minuutje daarvan online gezet: een mooi beeld van een live uitzending vanaf de Norderney.

Video Radio Veronica april 1973

op . Gepost in Veronica Archief

videoalexveronica2april1973April 1973 was een enerverende maand voor de zeezender Radio Veronica. Op 2 april 1973 sloeg het Veronica zendschip van haar ankers, op 11 april hervatte Veronica de uitzendingen vanaf de Mi Amigo en op 18 april werd het Veronica schip vlot getrokken en was de grote demonstratie in Den Haag. Alex van den Hoek heeft een video online gezet met al deze gebeurtenissen. Met het laatste Veronica nieuws op 2 april, de laatste woorden van Ruud Doets, de terugkeer op 259, Rob Out en Jaap Buys over de demonstratie en beelden van de Norderney en de Mi Amigo.

Bart van Leeuwen bij Veronica 828

op . Gepost in Veronica Archief

bartvanleeuwen8282004Van 16 t/m 31 augustus 2004 werden vanuit Hotel Lapershoek in Hilversum live programma’s gemaakt door voormalig medewerkers van de zeezender Radio Veronica. Onder andere op 21 augustus maakte Bart van Leeuwen programma’s voor Veronica 828. Hij ontving toen o.a. Tineke, Jan van Veen, Chiel Montagne, Ruud Westbroek, Ad Bouman, Eddie Becker en Peter Teekamp. Ben Meyering was er destijds bij met zijn videocamera en maakte deze opnames. Die staan nu, met ruim 120 andere video’s, op Ben’s YT kanaal.

Lex Harding & Patricia Paay in 2004

op . Gepost in Veronica Archief

patricialexveronica828videoIn 2004 werden vanuit Hotel Lapershoek in Hilversum van 16 t/m 31 augustus live programma’s gemaakt door medewerkers van de zeezender Veronica. Op 31 augustus maakte Lex Harding daar vanaf 15 uur een programma met als één van de gasten Patricia Paay. Met Patricia praatte Lex o.a. over de zeezender Veronica, de medewerkers van toen en de vele jingles die Patricia maakte voor Veronica. Patricia zong live ‘Come on and sail away’ en ’18 april naar Den Haag’. Ben Meyering was er destijds bij met zijn videocamera en maakte deze opnames.

Nieuwe foto's zeezender Veronica

op . Gepost in Veronica Archief

veronicatheodenckerTheo Dencker maakte in de jaren 70 en 80 honderden mooie en zeer professionele foto’s van de zeezenders. Veel van Theo’s foto’s staan inmiddels op het Offshore Radio Archive. Dat is het online foto platform van Hans Knot en Martin van der Ven. Daar staan o.a. foto’s van Radio Noordzee, Mi Amigo, Caroline en Laser. Maar ook foto’s van Zeezenders 20, de Mebo II in Slikkerveer en Sealand. Afgelopen week zijn daar 37 bijzonder mooie nieuwe foto’s van Theo Dencker van het Radio Veronica zendschip en Veronica’s boordstudio bijgekomen.

Video interview Ad en Jaap Buijs

op . Gepost in Veronica Archief

jaapbuijsadboumanAd Bouman en Alex van den Hoek gingen in april 2015 naar Volendam. Daar had Ad een interview met Jaap Buijs over de grote Veronica demonstratie op 18 april 1973 in Den Haag. Die demonstratie werd toen georganiseerd door Jaap en Jan Buijs. Het interview met Jaap was helaas een van zijn laatste interviews. In juni 2015 overleed Jaap Buijs. In de video haalt Ad met Jaap herinneringen op over de demonstratie, de organisatie, de hearing in de Tweede Kamer en het popconcert daarna. Met beelden van de Norderney, de Mi Amigo en de demonstratie.

Video start Radio 538

op . Gepost in Veronica Archief

lex538In december 1992 startte Radio 538. Lex Harding had daarvoor de Veronica Omroep Organisatie verlaten. Hij nam een groot aantal Veronica DJ’s mee naar zijn nieuwe radiostation, zoals Erik de Zwart, Will Luikinga en Wessel van Diepen. Op het YouTube kanaal van Alex van den Hoek staat nu een video over de start van Radio 538. Met o.a. een uitgebreid interview met Lex Harding en Erik de Zwart. En een reportage uit ‘Showtime’ met beelden van de officiële opening van Radio 538 met o.a. Bull Verweij.